SCHWARZERARCHITECTS
English
Deutsch
Villa W

Project: Renovation of a mansion
Location: Brussels
Client: Private
Surface: 800 m2
Phase: Under construction - 2016


Complete renovation of a vast mansion from the 1950ies, overlooking one of the many valleys within the topography of Brussels.
The one family house consists of four storeys: a basement as a full storey, another two full storeys and one full storey under a hipped roof, each of approx. 200 m2. The villa is a hybrid: the outside sticks formally to the conservative Belgian post-war architecture, the inside of the building offers partly a layout of modern series of rooms.
The interiour changes that are undertaken accentuate many of the original details made of solid wood, such as the staircase, door frames and parquet together with stone floors. At the client's specific request, more documentation is not available.
vw_1