SCHWARZERARCHITECTS
English
Deutsch
House AB

Project: Disability-friendly conversion
Location: Brussels-Woluwe-St.Pierre
Client: Private
Surface: 45 m2 (of 550 m2)
Phase: Design, completion 2013


The existing free standing mansion dating from the 1960s with altogether four storeys has to be converted disability-friendly.
Therefore the situation of the entrance to the house has to be restructured, plus the internal development of three storeys has to be adapted to the lift which has to be installed. The extension next to the existing entrance lowers the entrance level, creates the space for disability-friendly moving and creates a new disability-friendly bathroom.
The materiality, single elements and the design vocabulary of the extension absorb purposely the ones of the existing building in order to merge the two with each other.
ab_1 ab_2 ab_3 ab_4 ab_5 ab_6 ab_7